Dell UltraSharp U2412m- review

Daca ai nevoie de un nou monitor, fie te-ai saturat de cel vechi, fie s-a stricat, ai nevoie de o rezolutie mai mare, de o diagonala mai mare sau orice alte motive, doar ca bugetul tau nu este prea mare, nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca se gasesc si monitoare bune la preturi accesibile. Dell UltraSharp U2412m este un monitor bun si daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Monitorul Dell UltraSharp U2412m costa 345 de dolari, este subtire si luminos, are o diagonala de 24 de inci. Acest model, fata de cel anterior, are o lumina de fundal cu LED si are un panou E-IPS. Pentru a mentine pretul mai mic, a fost nevoie sa mai renunte la alte specificatii de top, iar panoul E-IPS, pentru ca este ieftin, a fost o alegere potrivita.

Nu este cel mai subtire monitor, dar este suficient de subtire, mai ales ca este unul IPS. Suportul piciorului are o latime de 11 inci si o adancime de 7,2 inci, ceea ce poate face sa se clatine pe o suprafata plata.

Monitorul are un pivot de 90 de grade, unul de 45 de grade si la stanga si la dreapta, iar in spate se poate inclina cu 20 de grade, fiind optiuni ergonomice. Printre conexiuni se numara porturi Display Port, DVI, VGA, iar din pacate nu are niciun port HDMI, ceea ce poate fi considerat un mare dezavantaj.

Dell UltraSharp U2412m are personalizare destul de bune in ceea ce priveste luminozitatea, contrastul si claritate. Are 7 presetari pentru filme, jocuri, multimedia, temperatura culorilor si RGB. Dar, accepta o singura presetare, deci in momentul in care ai facut o presetare, nu vei mai putea adauga inca una.Pe langa acestea, mai poti creste nuanta si saturatia. 

Are si un contor ce arata cantitatea de energie pe care o consuma monitorul. Are si un mod Energy Smart ce reduce luminozitatea in functie de lumina care este in camera.

Monitorul a fost testat prin intrarea DVI si s-a conectat la un computer Windows Vista si a atins un scor de performanta de 97. In testele de culoare a avut rezultate foarte bune, astfel ca are culori precise. Este potrivit si pentru jocuri si pentru a viziona poze si videoclipuri si diferite continuturi. Este recomandat sa ramana setarile implicite ale monitorului pentru a oferi o calitatea buna a culorilor.

Acestea fiind spuse, monitorul Dell UltraSharp 2412m este un monitor foarte bun si chiar daca are un pret mai mic, are performante foarte bune, ofera culori precise, deci panoul mai ieftin E-IPS nu este atat de dezavantajos. Din pacate. nu are niciun port HDMI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *